© Haber Cesur 2021

Vatandaş Büyükşehir Belediyesine Soruyor; Ne Olacak Bizim Halimiz?

Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde ve Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan Döngele, Saygılı, Muratlı, Kısıklı yolunun yapılmayan son 3 km. lik bölümünden dolayı Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunuyorlar. "Yarım Kalan İşi Bitirin"

Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde ve Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan Döngele, Saygılı, Muratlı, Kısıklı yolunun yapılmayan son 3 km. lik bölümünden dolayı Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak, yollarının yapılmayan kısmının tamamlanmasını istiyorlar.

Döngele - Kısıklı arasında ki grup yolu yer yer tamir bakım ve onarımının yapılmış olmasına rağmen Muratlı mahallesinden sonra gelen Toslaklı - Kısıklı arasının 3 km.lik kısmını yapılmadan öylece stabilize olarak kalmış olmasından dolayı yöre halkı şikayetlerini dile getirdiler. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar araçların geçişi sırasında kalkan tozdan dolayı hiç bir meyve sebze yetiştiremedikleri gibi kışlık tüketmek üzere kendilerine veya üretip satmak üzere hiç bir zahirelik ürün meydana getirememekten son derece şikayetçiler.
Araç geçişleri sırasında kalkan tozu azaltmak üzere yol güzergahında oturan vatandaşlar kendi tümseklerini kendileri oluşturmuş vaziyette ve sürücülerin vicdanına seslenmek üzere kendi yol tabelalarını oluşturmuş durumdalar.

Son günlerde artan orman yangınları dolayısıyla bölgenin son derece sık ormanlık ve endemik bitki yapısı göz önüne alınarak olası bir yangında acil müdahele edilebilmesi için ve müdahale sırasında lojistik imkanların hızlı sağlanabilmesi için eksik kalan bölümün acil tamamlanması gerekmektedir.
Ayrıca bölgenin hafta sonları gezilebilecek, görsel olarak son derece doğa turizmine elverişli bir bölge olması münasebetiyle bölgenin gelişmesi hususunda da yol bir an önce tamamlanmalıdır. 
Bölgede temas ettğimiz ve görüşlerini aldığımız vatandaşlar en büyük eksiklerinin ve ihtiyaçlarınının yol olduğunu ve yolun tamamlanmasının gerektiğine değindiler. 
Onikişubat Belediyesinin kendi sorumluluk alanı içerisinde ki mahalle aralarında yol yapım çalışmalarını, çocuk parkı, oturma grupları, taziye evi gibi çalışmaları tamamlamışken Büyükşehir Belediyesinin yolu tamamlamamış olmasını anlayamadıklarını söylediler. Mağduriyetlerinin giderilmesi yolun eksik kısmının bir an önce yapılması için seslerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından duyulmasını istiyorlar.





 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER