© Haber Cesur 2021

Söylemesem Olmazdı

,,,,Normal zaman olsa kimsenin kafasında Fırat Görgel adına soru işaretleri oluşmazdı. Şimdi sohbetler de şahit olduğum "iyi adam, kibar adam, doğru adam ama endişeliyim, kaygılıyım, ekip kadro, tecrübe, uzmanlık, hatta genel sekreter atanması düşünülen kişiye kadar indirgenen ve niye ki ile biten kaygı içeren cümleler.",,,

"İlçe adaylarının açıklanmasına 1 kala, söylemezsem olmazdı."

31 Mart seçimlerinde aday gösterilecek Ak Parti ilçe başkan adaylarının yarın açıklanacağı söyleniyor ve ortada dolaşan listeye bakılırsa gerçekten sürprizlerle dolu. Elbette ki değişimin şart olduğu zaman gelmişti ancak o zaman sanırım bu zaman değil.

6 Şubat depreminin getirdiği öncelikler, bu değişimin süresinin biraz ertelenmesini gerektirirdi ki, Büyükşehir'e aday gösterilen sayın Fırat Görgel'den sonra öyle olmayacağı kendini gösterdi.

Normal zaman olsa kimsenin kafasında Fırat Görgel adına soru işaretleri oluşmazdı. Şimdi sohbetler de şahit olduğum "iyi adam, kibar adam, doğru adam ama endişeliyim, kaygılıyım, ekip kadro, tecrübe, uzmanlık, hatta genel sekreter atanması düşünülen kişiye kadar indirgenen ve niye ki ile biten kaygı içeren cümleler."

Elbette ki Kahramanmaraş'ın ve bazı ilçelerinin yıkımdan dolayı toparlanma sürecinde belediye işlerinde etkili, yetkili, pratik, daha icracı, çözüm odaklı, şöyle cevval bir aday ile karşılaşmak isterdi kamuoyu.

Bu bağlamda Fırat bey'in Uzman adam değil de üzerinde uzlaşılmış adam olduğunu anlamak için siyasetin kitabını okumaya gerek yok. Bu konuda Fırat Görgel ismi belki de daha fazla oluşacak tepkilerin önüne de geçmiş olabilir. O yüzden kamuoyu bekleyelim görelim modunda bekliyor şimdilik.

İlçe Belediye Başkan Adaylarının belirlenme sürecine gelince çok isimler geldi geçti her isim zaman içerisinde öne çıktı geriye düştü. Neredeyse hipodromda ki atlar gibi yarıştırdık adayları, bir boy iki boy geriye düşeni öne çıkanı yazdık konuştuk. Zaman geldi çattı son anda bir tehir olmazsa yarın adayların yarın açıklanacağı söyleniyor. İşte Fırat Bey'in işini kolaylaştıracak 1. adım da burada başlıyor. Bakalım kendisine şu yıkım ortamında işini kolaylaştıracak başkanlarla mı devam edecek yoksa yine bir maceraya yelken mi açılacak. Bu imkan kendine tanınmış mıdır, sorulmuş mudur yoksa bir sürü şey mi? Sorulduysa yeni oluşacak esame listesini kendisi mi vermiştir yoksa tecrübeli aday istememiş midir gibi bir çok soruya niyet okumayla biz cevap veremeyiz. Adaylar bir açıklansın görelim.

Deprem bölgesinin merkez üssü olan şehrimizde bekleyecek, zamana bırakacak, tecrübelenecek, kadroların "kervan yolda düzelir" anlayışı ile oluşmasını, olgunlaşmasını beklemek akıllıca olmaz. Bu durum şehirde zamanla oluşmuş pozitif olan Fırat Görgel imajına da zarar verir.

Elinde hazır olan tecrübeli ilçe belediye başkan adaylarından bir kaçı ile devam ederse bunların potansiyellerinden de istifade etmiş olur. Tecrübelenme zamanını da kendi adına öne çekmiş olur. Zaman siyasi yada kişisel hırslardan arınma zamanı, eğer varsa geçmişten kalan bazı hesapların, çekişmelerin düşünüleceği zaman olmamalı, konu memleket meselesiyse.

Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçicek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Pazarcık Belediye eski başkanı Yakup Yakup Hamdi Bozdağ, İstanbul Gaziosman Paşa Belediyesi Başkan yardımcısı Ahmet Bülbül gibi tecrübeli başkanları bu durumda bir çırpıda emekliye ayırmak bu başkanların tecrübelerinden birikimlerinden bir çırpıda vazgeçmek popülist bir yaklaşım olur.

Normal zaman olsaydı kimin gidip kimin geldiği milletin de çok umurunda değildi ama şimdi herkes her türlü varyasyonu düşünüyor. Değişik ve bunlarda nerden çıktı dedirten toy bir kadro ile sandığa gitmek muhalefetin de iştahını artıracağı gibi sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına da sebebiyet verebilir. Benden demesi.

Yazıyı fazla uzatmadan kısa keseyim hastane köşesinde aklıma gelenleri yazmış olayım, lafın çoğu deliye verilir. Memleket için hayırlısı neyse o olsun temennisinden öte diyeceklerim bu kadar. Çarşı karışsın da çoğunu sonra yazarım.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER