© Haber Cesur 2021

Kahramanmaraş İtfaiyesinin Anız Yangınıyla İmtihanı

Dulkadiroğlu İlçesi Güneşevler karşısında çıkan anız yangını hasadı yapılmayan tarlaları da tehdit ederken bölgede ikamet eden mahalle sakinlerini de korkuttu.

Kahramanmaraş İtfaiyesinin Anız Yangınıyla İmtihanı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin anız yangınına müdahalede yetersizliği gözlerden kaçmadı.

Dulkadiroğlu ilçesi Güneşevler karşısında hasadı yapılmış tarlada bilinmeyen sebeplerle anız yangını çıktı. Yangına müdahale sırasında ekiplerin tecrübesizliği vatandaşları korkuttu. Stajyer itfaiyeciiler sahada tecrübe eksikliklerinden dolayı yangın karşısında bir varlık gösteremediler. 

Dulkadiroğlu ilçesi Güneşevler karşısında bir çiftliğe ait geniş bir alanda çıkan anız yangınına müdahale için gelen Kahramanmaraş itfaiyesine ait ekipler tecrübesizliklerine yenik düştüler. Hatta bir ara itfaiye aracı alevlerin arasında kalmaktan son anda kurtuldu.

Haber alma ve yangın alanına intikal konusunda gayet hızlı davranan ekipler yangına müdahale sırasında aynı tecrübeyi gösteremediler. Yangın araçlarından birisi yanlış yoldan geldiği için yangın çıkan alana bile yaklaşamadı ve sıkıştığı alandan yangın bitene dek çıkamadı. 

Çevrede ki ikamet eden vatandaşlarıda korkutan yangın diğer tarlalara yaklaştığı sırada bir traktörün arkasına taktığı aparatla yangının etrafını çevirdiği görüldü ve yangının diğer tarlalara atlamasının önüne geçildi.

Normal yangınlara belki daha etkin bir müdahale ediliyor olabilir ama rüzgarın etkisiyle her an yön ve hız değiştirebilen anız yangınlarına coğrafi şartlarında engebeli olmasından dolayı etkin bir müdahale edemedikleri belli oldu. Ekiplerin arasında ki stajyer itfaiyecilerin çok olması belki de en büyük riskti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER