© Haber Cesur 2021

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi STK olma Yolunda Hızlı Adımlar Atıyor

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi, "Kırşehir'den Dünyaya Yayılan Işık: Ahi Evran ve Ahilik adlı programı Kahramanmaraş Eczacılar Odası konferans salonunda düzenledi.

Kahramanmaraş'ta Ahilik Hareketi Her Geçen Gün Biraz Daha Büyüyerek Yoluna Devam Ediyor

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi, "Kırşehir'den Dünyaya Yayılan Işık: Ahi Evran ve Ahilik adlı programı K.Maraş Eczacılar Odası konferans salonunda düzenledi.

Ortaçağ Tarih Doktoru ve Eczacılar Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras'ın Sunumuyla "Kırşehir'den Dünyaya Yayılan Işık: Ahi Evran ve Ahilik" konulu program Eczacılar odasında tertip edildi.
 Sunuculuğunu dernek yönetim kurulu üyesi Av. Ayşenur Kaya hanımefendinin gerçekleştirdiği program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek Başkanı Kadir Can Şentürk açılış konuşması ile devam etti. Yapılan konuşmada "Ahi Evran Hazretleri 12. yüzyıldan günümüze ışık yakmıştır. Avrupa ortaçağ karanlığını yaşarken biz Anadolu'da 32 farklı sanat ve zanaat dalını örgütleyerek sanayi devrimini gerçekleştiriyorduk. Ahiler yeri geldi cephede şehit oldular, yeri geldi önlüklerini takıp mesleklerini icra ettiler. Aynı ruh ve aynı heyecanla hareket ediyoruz. Ahi Evran'ın yaktığı meşaleyi devralmaya namzet insanlar olarak yola çıktık. Niyet hayır akıbeti de hayır olur inşallah." dedi. 

Program içerisinde konuşmacı tarafından Melamilik, Ahi Evran ve Ahilik üzerine Prof. Dr. Mikail Bayram ve İbni Batuta referans gösterilerek bir çok konuya değinildi. Keyifli ve faydalı geçen programın nihayetinde soru cevap kısmına geçildi. 

Akabinde, Bahtiyar Murat Aras beyefendiye içerisinde Ahilik Duasının ve Kahramanmaraş'ın tüm zanaatlarının bulunduğu minyatür tablo Ahilik Hareketi İl Başkan yardımcısı Hikmet Besni tarafından tevdii edilerek programımızı sonlandırdık. Bilgi ve birikim açısından dolu geçen bir programdı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

#KAHİD #ahilik #ahievran #kahramanmaraşahilikhareketi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER