© Haber Cesur 2021

Faciaya Sebep Olabilecek Bir Kaldırım İşgali

Yaya yürüyüşlerine engel olabilecek kaldırım işgallerine şehrimizde çok sık rastlanmaktadır. Genellikle araç parkları olarak karşımıza çıkan bu görüntüler Dulkadiroğlu ilçemizde mobese kamerası ve kontrol paneli olarak karşımıza çıktı.

Faciaya Sebep Olabilecek Bir Kaldırım İşgali

Yaya yürüyüşlerine engel olabilecek kaldırım işgallerine şehrimizde çok sık rastlanmaktadır. Genellikle araç parkları olarak karşımıza çıkan bu görüntüler bu kez Dulkadiroğlu ilçemizde mobese kamerası ve kontrol paneli olarak karşımıza çıktı.

Haber bültenlerinde sıkça rastladığımız ve hepizin içini parçalayan bazı üzücü kaza haberlerinde, yayaya çarpan araç yada yola atlayan çocuğa çarpan araç haberlerini sıkça duymaktayız.

Bu haberlerin içerisinde son zamanlarda köpek kovalaması sonucu kaçarken yola atlayan çocuklara çarpan araç kazaları ve yaralanmaları olarak duyuyoruz.

Şimdi bu kaldırımdaki engelde buna benzer bir kazaya adeta davetiye çıkarabilecek cinsten. Kaldırımda yürüyen bir insanın geçeceği yer dahi bırakmadan ve yaya güvenliğine son derece saygısızca yapılmış bu kontrol paneli ve mobese kamera sistemi oluşması muhtemel bir kazada belki de bir ömür boyu oluşabilecek bir mağduriyete meydan neden olacaktır.

Bir empati yapalım, kaldırımda koşan bir çocuğun karşısına çıkan bu engeli gördüğünde sizce ne yapar?

Bence de hızını kesmeden yola atlayarak koşmaya devam eder. 

Koşan bir çocuğun değil normal yetişkin bir bireyinde bu engel karşısına çıktığında da dalgınlıkla trafik akışının yoğun olduğu bu güzergahta kendini kontrolsüzce yola bırakabilir. O zaman böyle bir kazanın sorumlusu kim olacaktır?

Kanlıdere-Sarayaltı istikametinde Bahtiyar Yokuşu karşısındaki bu sistemin acilen sökülerek trafik ve yaya güvenliğini tehdit etmeyecek bir noktaya alınması acil önem taşımaktadır. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER