© Haber Cesur 2021

Eğitim Çalışanları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan Memnun Değil!

Eğitim çalışanları, yıllardır mesleklerini koruyacak bir kanun talep ediyorlardı, ancak TBMM’den geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bu beklentileri karşılamadığı ifade ediliyor. Genç Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Arık, kanunun, öğretmenlerin can güvenliği, mesleki itibarları ve özlük hakları gibi konuları güvence altına almadığını vurguladı. 

Eğitim Çalışanları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan Memnun Değil!

Kahramanmaraş (SHA)- Eğitim çalışanları, yıllardır mesleklerini koruyacak bir kanun talep ediyorlardı, ancak TBMM’den geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bu beklentileri karşılamadığı ifade ediliyor. 
 

Eğitim çalışanları, çıkarılan kanunun ihtiyaçlarını karşılamadığını ve öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediğini belirtiyor.  
Genç Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Arık, kanunun, öğretmenlerin can güvenliği, mesleki itibarları ve özlük hakları gibi konuları güvence altına almadığını vurguladı. 

Eğitim çalışanlarının taleplerinin başında, öğretmenlik mesleğinin toplumsal itibarının yasal güvence ile korunması ve mesleki gelişimin teşvik edilmesi yer alıyordu. Ancak Arık, mevcut kanunun öğretmenlere yönelik disiplin cezalarının artırılmasını öngördüğünü belirtirken, öğretmenlerin insan onuruna uygun bir yaşam standardına sahip olamadığını söyledi.  
Arık, çıkarılan kanunun, Öğretmenlik Meslek Kanunu olarak değil, bir disiplin kanunu gibi işlev gördüğünü ifade etti. Öğretmenlerin, mezun oldukları fakültelerin ve aldıkları eğitimin yok sayıldığını ve nitelikli eğitimcilerin bu süreçte dışlandığını dile getirdi. Ayrıca, kanundaki olumlu bir gelişme olarak 34. Maddenin metinden çıkartılmasını, iş güvencesinin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendirdi.
Ancak, Arık, Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim çalışanlarının can güvenliğini sağlamak adına herhangi bir önleyici tedbir içermediğini, aksine ceza sisteminin daha da güçlendirildiğini belirtti. Kanunun, eğitim çalışanlarının mali ve özlük hakları konusundaki beklentilere ise yanıt vermediğini ifade etti.  
Arık, sarı sendikaların bu süreçteki rolünü eleştirerek, eğitim çalışanlarını temsil eden bu sendikaların talepleri gerektiği gibi savunamadığını ve bu nedenle eğitimcilerin çıkarlarının zedelendiğini savundu. "Böyle sarı sendikalar olduğu sürece bu duruma düşmemiz normal." diyen Arık, mesleki temsilde değişim gerektiğini vurguladı.
Genç Eğitim Sendikası, eğitim çalışanlarının haklarını savunmak ve mesleki itibarlarını korumak amacıyla daha bağımsız bir mücadele yürüteceklerini duyurdu. Tüm eğitim çalışanlarını bağımsız ve özgür bir mücadeleye katılmaya davet eden Arık, beraber mücadele ederek daha iyi bir geleceği inşa etmenin mümkün olduğunu belirtti.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER