© Haber Cesur 2021

Akaryakıtta ÖTV'ye Gelen Zam Sert Oldu

Akaryakıta yapılan ÖTV zammı Resmi Gazete'de yayımlanırken, karara göre benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL'ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL'ye yükseldi.​​​​​​​ Akaryakıta yapılan son zamlardan sonra yüzde 200'ün üzerindeki ÖTV zammı ile benzin ve dizel litre fiyatları pompada 33 liranın üzerine otogaz da ise 14 liranın üzerine çıktı.

Akaryakıtta ÖTV'ye Gelen Zam Sert Oldu

Seçimden sonra zamlar ve vergilerde ki artış toplumun her kesiminin yanında siyasetten de tepki görmeye devam ediyor. Özellikle akaryakıta gelen zamlardan sonra ÖTV artışı ile 5 liranın üzerindeki artış bu işin cilası oldu dedirtti.

Zamlara Kimler Ne Dedi?

Akaryakıta yapılan ÖTV zammı Resmi Gazete'de yayımlanırken, karara göre benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL'ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL'ye yükseldi. Akaryakıta yapılan son zamlardan sonra yüzde 200'ün üzerindeki ÖTV zammı ile benzin ve dizel litre fiyatları pompada 33 liranın üzerine otogaz da ise 14 liranın üzerine çıktı.

 

Sosyal medyada ve siyasette bu zamlar tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili ilgili siyaset kanadında kimler ne demiş onlara bir bakalım.
 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Yıl sonuna kadar yeni bir vergi artışı yapılacağını düşünmüyorum, dedi.
 

Hazine ve Maliye Bakanlığı: ÖTV'nin 2 sebeple artırıldığının belirtildiği açıklamada "Birincisi yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisi, İkinci sebep olarak uluslararası fiyatlar ve dövizdeki artışa rağmen 2016 yılından beri hiç vergi artışı yapılmaması ve ÖTV'nin enflasyon karşısında erimesi.
 

AK Partili Metin Külünk: Akaryakıta ÖTV zammının 15 Temmuz'a denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor
 

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan da tepki geldi.
Yazılı açıklama yapan Erbakan, "ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar
artık vatandaşımızı ezen ve kabul edilmez noktalara gelmiştir. Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir." dedi.

 

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin lideri Mustafa Destici,
"Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli
ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir" dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, akaryakıta yapılan yüzde 200'ün üzerindeki ÖTV zammına sert sözlerle tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener, "Dün gece itibariyle, eski maaşları da yemeye başladılar."
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER