© Haber Cesur 2021

3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin Açılışı Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi.

3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin Açılışı Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programında konuşan Başkan Güngör, “2020 yılında başladığımız Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimizin bu yıl 3’üncüsü gerçekleştiriyoruz. Gururlu ve mutluyuz. Ortada bir başarı varsa bu bireyselden ziyade ekibin başarısıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Şiir ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, belediye başkanları, yazar ve şairler ile yüzlerce edebiyatsever yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Şiir ve Edebiyat Günleri tanıtım filmi de katılımcılara izletildi.

 

500’e Yakın Kültür Sanat Etkinliği

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, “3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri için çalışmalarımıza 6 ay önce başladık. Konuyu şehrimizdeki edebiyatçılarla istişare ettik. 24 Aralık Cumartesi ve 25 Aralık Pazar günü toplamda 6 önemli edebiyat oturumu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde edebiyatseverlerle buluşacak. Oturumlarda, Kahramanmaraşlı pek çok yazarın yanı sıra ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen yazar ve şairler de yer alacak. Almanya, Portekiz, Azerbaycan, Filistin, Suriye ve Mısır gibi pek çok ülkeden şairlerimizi şehrimizde ağırlayacağız. Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında 3 tane de konser düzenleyeceğiz. Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimiz, 25 Aralık Pazar günü 3’üncüsünü gerçekleştireceğimiz Kahramanmaraş Edebiyat Ödülleri’nin takdimiyle noktalanacak. Büyükşehir Belediyesi olarak başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’ün liderliğinde son 3 yıl içerisinde kitap fuarı, yazar – okur buluşmaları, şiir ve edebiyat günleri, kütüphane sohbetleri gibi toplamda 500’e yakın edebi ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptık” ifadelerini kullandı.

 

Ekip Başarısı

Konuşmasına Sezai Karakoç’un Yağmur Duası adlı şiirini okuyarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “2020 yılında başladığımız Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimizin bu yıl 3’üncüsü gerçekleştiriyoruz. Gururlu ve mutluyuz. Bu yolculukta desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal’a, valimize, milletvekillerimize ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ortada bir başarı varsa bu bireyselden ziyade ekibin başarısıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER